מגזין שוק / גליון 04

מנות נאות לארוחות קיץ

מאת שף ירון קסטנבוים ,יועץ קולינרי, שרונה מרקט

שף ירון קסטנבוים מציג שלושה מתכונים נאים, מהירים וקלילים שבסופם מנות קרות וטעימות ללקק את האצבעות

 

01

פרוסות נאות של דג אנטיאס, עגבניות קיץ, צ'ילי תאילנדי חריף, נענע וסוכר דקלים

חומרים (ל-4 סועדים)

 

400-320 גרם נתח דג אנטיאס נקי מעור ומעצמות פרוס לפרוסות דקות

3 עגבניות בשלות, קלופות, קצוצות לקוביות קטנות

1 פלפל צ'ילי תאילנדי קצוץ דק

1 שן שום

1כפיתסוכרדקלים

4-3 כפות ליים סחוט טרי

2 כפות רוטב דגים תאילנדי (nam-pla)

חופן עלי נענע

 

אופן ההכנה והגשה

מסדרים את פרוסות הדג על ארבע צלחות הגשה באופן שווה.

בקערת מכתש (עדיף מאבן) שמים שן שום ומועכים בעזרת העלי. מוסיפים סוכר דקלים, פלפל חריף ומועכים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. טועמים, מאזנים תיבול ויוצקים מעל נתחי הדגים. מגישים עם עלי נענע שלמים מעל.

 

02

שרימפס נא, פסיפלורה ובזיליקום

חומרים (ל-4 סועדים)

 

12 יחידות שרימפס קריסטל, הכי טרי שיש, קלוף, שטוף בעדינות, נקי מצינור העיכול שבגב

8 כפות שמן זית איכותי ועדין (מומלץ זן קורנייקי של "אנשי הזית")

תוכן 4 פסיפלורות

2 כפיות מיץ לימון

8 עלי בזיליקום קצוצים דקיק

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה והגשה

מסדרים שלוש יחידות שרימפס על ארבעה ניירות פרגמנט עם כף שמן על כל יחידה. מכסים ביתרת הנייר וחובטים קלות על מנת לשטח את השרימפס.

מעבירים לצלחות הגשה. מתבלים במיץ לימון, פסיפלורה, יתרת שמן הזית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס ועלי בזיליקום קצוצים דק ומגישים.

 

03

טרטר שייטל פרה, חלמון ביצת שליו, סויה ושמן שומשום

חומרים (ל-4 סועדים)

 

400-320 גרם נתח שייטל, קצוץ לקוביות קטנטנות

4 כפות שמן זית

2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

קמצוץ מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה והגשה

שמים את השייטל הקצוץ בקערת ערבוב ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים, טועמים ומסדרים במרכז ארבע קעריות:

4 חלמוני ביצי שליו

4 כפיות סויה ימאסה low sodium

2 כפיות שמן שומשום

חופן "שערות" בצל ירוק

חופן שומשום קלוי

מתבלים באופן שווה את ארבע הקעריות בשמן שומשום וסויה. מניחים ביצת שליו ו"שערות" בצל ירוק מעל, מפזרים שומשום קלוי ומגישים.

SHOOK MAGAZINE

מגזין שוק / גליון 04 / קיץ 2016