מגזין שוק / גליון 05

הקינוחים המנצחים של שרונה מרקט

מאת‭ ‬מיכל‭ ‬שוב

מתחשק לכם משהו מתוק, טעים וטוב? קבלו את רשימת הפיתויים והקינוחים המושלמים בשרונה מרקט

הם האטרקציה, הפרס שמגיע בסוף, החותמת הסופית של כל ארוחה, הפינאלה החשובה, זו שתחלחל דרך בלוטות הטעם אל תאי הזיכרון שלנו ותקבע אם נחזור אל המסעדה שהגישה אותה או לא. אנחנו אוכלים אותם גם בעיניים, ולכן השפים-קונדיטורים משקיעים מאמצי-על לא רק בבחירת חומרי הגלם עבור קינוחים אלא גם בעיצוב - בכלי ההגשה ובצילחות. ואכן, בשנים האחרונות הפכו הקינוחים למורכבים, ליצירתיים ולמופרעים יותר ויותר, או כפי שהסביר לאחרונה בראיון אנדרו פרימן, מנכ"ל חברת AF&CO האמריקאית, המתמחה בחיזוי אופנות בתחום הלייף סטייל ומייעצת, בין השאר, לכמה ממוסדות הקולינריה הגדולים בעולם: "עולם המסעדות עובר בשנים האחרונות מהפכה שסובבת כולה סביב הקינוחים. נראה כאילו ההברקות בקטגוריית המנות הראשונות והעיקריות מיצו את עצמן, כל המסעדות בעולם מגישות בערך אותם דברים, וגם כשיש רעיונות חדשניים, הם מועתקים ממקום למקום. התחום היחידי שנותר בו מקום לביטוי עצמי ולבידול הוא תחום הקינוחים. זה גם המקום שבו השפים מנסים את כל טכנולוגיות וטכניקות הבישול החדשות ואפשר לראות את המגמה הזאת בהרבה מאוד מסעדות שהחלו להשתולל באמת". אחת המסעדות הללו, מסעדת Espai Sucre בברצלונה, היא המסעדה הראשונה בעולם שמוקדשת אך ורק לקינוחים, ושף המסעדה, ג'ורדי בוטרון, מי שנחשב לאחד מגאוני הקינוחים של דורנו, אף מנהל בצמוד למסעדה בית ספר לאמנות הקינוחים, שאותו הוא מכנה "מעבדת טעמים". ההתפרעות נמשכת גם ברשת הפטיסרי הצרפתית "לאדורה" שבשנים האחרונות מתמקדת בחיבור שבין קינוחים ללייף סטייל בדגש על אופנה, איפור וטיפוח. "כשהצבע הפופולרי היה שחור, ייצרנו מקרון מליקריץ", סיפר לאחרונה בראיון הקונדיטור הראשי ותיאר כיצד רשת הפטיסרי הזמינה את המעצב ג'ון גליאנו לבנות קולקציה של מקרונים באריזה מעוצבת ובטעמי ורדים וג'ינג'ר, בדיוק כמו הבושם פרלה מואה ד'אמור. "אני חושב שאנחנו רק בהתחלה של ההתפרעות האמיתית", אמר בראיון ג'רום צ'וזס, שף הקינוחים של קרילון, מלון היוקרה בכיכר הקונקורד בפריז. "הקונדיטורים הגדולים נתנו את הטון, ועכשיו להערכתי נראה הרבה יותר מזה מכל כיוון. זה יתבטא בעיקר בגירסאות חדשות ומפתיעות של הקלאסיקות הגדולות, שיביאו עימן הרבה יותר חוויות תלת ממדיות והומור".

אבל, אם נדמה שעולם הקינוחים ממציא עכשיו את עצמו מחדש, כדאי אולי לקרוא את ספרו של מיכאל קרונדל (Michael Krondl), "המצאה מתוקה: ההיסטוריה של הקינוח", ולגלות שכבר במאה ה-16 הוגש במשתים באיטליה מרק צלופח במרציפן ושמקורו של המושג הצרפתי "Dessert" הוא Desservir, כלומר "להסיר" מהשולחן את מה שהוגש עליו. במילים אחרות, הקינוח מגיע מרגע שהשולחן פונה מהצלחות ומהכלים של המנה העיקרית, וזה כבר מאז המאה ה-14. לצרפתים היה גם את מארי אנטואן קרים, שבמאה ה-19 המציא למעשה את עולם הקינוחים המודרני, היה הראשון שהשתמש בתפריט שנכתב מראש, הראשון שהגיש מנות לפי סדר מסוים וגם הסלבריטי–שף הראשון בהיסטוריה שבישל לנסיכים ולמלכים. הוא למעשה הראשון שהכניס קינוחים לאירופה, ומי שלימד את עשירי העולם שקינוחים מתוחכמים ומעוצבים הם חלק בלתי נפרד מהנאות החיים ומחיי מותרות.

לשמחנו, היום כבר לא צריך להיות עשיר או בן אצולה כדי ליהנות מקינוחים מעולים. צריך רק לבחור בין שלל האפשרויות המגרות. לכן, יצאנו למסע בין חנויות ודוכנים אחרי הקינוח המושלם ברחבי שרונה מרקט וחזרנו עם רשימת הפיתויים הבאה שעלולה אולי להוסיף לכם כמה קלוריות, אבל הרי החיים קצרים ורצוי שיהיו מתוקים. קינוחים הם בדרך כלל אקורד הסיום המתוק של כל ארוחה, אבל לחשק למתוק אין זמנים סדורים ולכן תמיד אפשר לאכול מהם ומה שבטוח, קשה עד בלתי אפשרי לעמוד מול המתוקים האלה. אז קדימה, דמיינו שאתם עמי ותמי בשביל הסוכריות שבסופו מחכה לכם במקום מכשפה וכלוב, תענוג רצוף של טעמי קסם מתקתקים.

 

מילפיי‭ ‬וניל

פושון

את‭ ‬הקינוח‭ ‬הבא‭ ‬צריך‭ ‬להשכיב‭ ‬על‭ ‬הצד‭ ‬בעת‭ ‬האכילה‭, ‬ומראש‭ ‬אנחנו‭ ‬מודיעים‭ ‬שמה‭ ‬שיקרה‭ ‬לכם‭ ‬תוך‭ ‬כדי‭, ‬לא‭ ‬באחריותנו‭ ‬אלא‭ ‬רק‭ ‬שמדובר‭ ‬בשווה‭ ‬ערך‭ ‬לרגעי‭ ‬חסד‭ ‬נדירים‭. ‬מדובר‭ ‬במילפיי‭ ‬וניל‭, ‬המכונה‭ ‬גם‭ ‬בשם‭ ‬עוגת‭ "‬אלף‭ ‬העלים‭" ‬המורכבת‭ ‬מבצק‭ ‬עלים‭ ‬חמאתי‭ ‬מקורמל‭ ‬ומשכבות‭ ‬של‭ ‬קרם‭ ‬מוסלין‭, ‬שהוא‭ ‬קרם‭ ‬פטיסייר‭ ‬וקצפת‭. ‬ניסיון‭ ‬לתת‭ ‬לעצמנו‭ ‬הסברים‭ ‬על‭ ‬עוצמת‭ ‬החוויה‭ ‬הבלתי‭ ‬הגיונית‭ ‬העלה‭ ‬תשובות‭ ‬הגיוניות‭ ‬הלקוחות‭ ‬מדפי‭ ‬ההיסטוריה‭: "‬פושון‭" ‬הוא‭ ‬הרי‭ ‬מותג‭ ‬הפטיסרי‭ ‬הצרפתי‭ ‬שהוקם‭ ‬על‭ ‬ידי‭ ‬אוגוסט‭ ‬פושון‭ ‬בשנת‭ ‬1886‭, ‬ומאז‭ ‬ועד‭ ‬היום‭, ‬שמים‭ ‬ב‭"‬פושון‭" ‬דגש‭ ‬על‭ ‬איכות‭, ‬שימוש‭ ‬בחומרי‭ ‬הגלם‭ ‬הטובים‭ ‬ביותר‭ ‬ושמירה‭ ‬על‭ ‬המסורת‭ ‬הקולינרית‭ ‬הצרפתית‭ ‬ארוכת‭ ‬השנים‭. "‬אלף‭ ‬העלים‭" ‬היא‭ ‬אחת‭ ‬מיני‭ ‬מגוון‭ ‬מרהיב‭ ‬של‭ ‬קינוחים‭ ‬בעבודת‭ ‬יד‭ ‬ב‭"‬פושון‭", ‬ולכן‭ ‬חובה‭ ‬עלינו‭ ‬להמליץ‭ ‬בחום‭ ‬על‭ ‬עוד‭ ‬קינוח‭ ‬מעולה‭: "‬אקלר‭ ‬פרי‭ ‬ברסט‭" - ‬פחזניה‭ ‬חצויה‭ ‬מבצק‭ ‬רבוך‭ ‬במילוי‭ ‬מוסלין‭ ‬פרלינה‭ (‬קרם‭ ‬חמאה‭ ‬ואגוזי‭ ‬לוז‭) ‬בקישוט‭ "‬ברס‭" (‬אגוזי‭ ‬לוז‭ ‬מקורמלים‭) ‬ואבקת‭ ‬סוכר‭. ‬תענוגות‭! ‬

 

וופל‭ ‬בננה‭ ‬ספליט

מקס‭ ‬ברנר‭ ‬

בתחנה‭ ‬הנוכחית‭ ‬קצת‭ ‬איבדנו‭ ‬כיוון‭ ‬מרוב‭ ‬אושר‭. ‬כיוון‭ ‬שהגענו‭ ‬אל‭ "‬מקס‭ ‬ברנר‭" ‬בשעת‭ ‬ערב‭ ‬חשוכה‭, ‬התיישבנו‭ ‬אל‭ ‬בר‭ ‬השוקולד‭ ‬ומיד‭ ‬נמסנו‭ ‬מכמויות‭ ‬המתיקות‭. ‬המון‭ ‬נרות‭ ‬צהובים‭ ‬חמים‭ ‬השתקפו‭ ‬ונצצו‭ ‬ברוטב‭ ‬שוקולד‭ ‬מבריק‭ ‬שנשפך‭ ‬כפלגי‭ ‬שוקו‭ ‬על‭ ‬מנות‭ ‬מתוקות‭. ‬כוסות‭ ‬של‭ ‬אלכוהול‭ ‬צבעוני‭, ‬מקושטות‭ ‬בסוכריות‭ ‬גומי‭ ‬עם‭ ‬ציפוי‭ ‬סוכר‭ ‬קשיח‭, ‬הוגשו‭ ‬לנו‭ ‬עם‭ ‬קשים‭ ‬זוהרים‭ ‬כמו‭ ‬באיים‭ ‬טרופיים‭ ‬חמים‭. ‬אחרי‭ ‬שהילדים‭ ‬חגגו‭ ‬עם‭ ‬פיצה‭ ‬שוקולד‭ - ‬בצק‭ ‬שמרים‭ ‬חם‭ ‬עם‭ ‬שוקולד‭ ‬נמס‭ ‬ושברי‭ ‬קראנצ‭' ‬בתוספת‭ ‬מרשמלו‭ ‬נמס‭, ‬ואחרי‭ ‬שהתלבטנו‭ ‬קשות‭ ‬וארוכות‭ ‬בין‭ ‬מנות‭ ‬הטעימות‭ ‬הזוגיות‭ ‬שכללו‭ ‬מיני‭ ‬סופלה‭ ‬שוקולד‭, ‬מיני‭ ‬קרפ‭ ‬שוקולד‭ ‬ונוגט‭, ‬פונדו‭ ‬עם‭ ‬גריל‭ ‬מרשמלו‭ ‬ופירות‭ ‬טריים‭, ‬נשיקות‭ ‬מרנג‭, ‬מיני‭ ‬מילק‭ ‬מקס‭ ‬עוגיות‭ ‬ושוקולד‭ ‬חם‭, ‬הגיע‭ ‬רגע‭ ‬השיא‭, ‬זה‭ ‬שבו‭ ‬כולם‭ ‬נראו‭ ‬לנו‭ ‬יפים‭ ‬מתמיד‭, ‬זה‭ ‬שבו‭ ‬הגישו‭ ‬לנו‭ ‬וופל‭ ‬בננה‭ ‬ספליט‭ - ‬וופל‭ ‬בלגי‭ ‬עם‭ ‬בננות‭ ‬מקורמלות‭, ‬גלידת‭ ‬קרם‭ ‬וניל‭, ‬כדורי‭ ‬שוקולד‭ ‬קראנצ‭'‬י‭ ‬ושוקולד‭ ‬חם‭. ‬ותודה‭ ‬לאלוהי‭ ‬השוקולד‭. ‬

 

נשיקות‭ ‬מרנג

קוקי‭ ‬באקט

לפעמים‭ ‬עוגיה‭ ‬אחת‭ ‬קטנה‭ ‬יכולה‭ ‬להביא‭ ‬איתה‭ ‬נחמה‭ ‬גדולה‭, ‬אבל‭ ‬כשמדובר‭ ‬במקום‭ ‬שבו‭ ‬הכמות‭ ‬אינה‭ ‬פוגעת‭ ‬באיכות‭, ‬אל‭ ‬תסתפקו‭ ‬רק‭ ‬בעוגיה‭ ‬אחת‭ ‬ופשוט‭ ‬מלאו‭ ‬את‭ ‬הדלי‭. ‬עוגי‭ ‬אוהב‭ ‬עוגיות‭? ‬גם‭ ‬אנחנו‭! ‬ובוודאי‭ ‬כשהן‭ ‬כה‭ ‬טריות‭ ‬ונימוחות‭. ‬יותר‭ ‬מ‭-‬70‭ ‬סוגים‭ ‬של‭ ‬עוגיות‭, ‬מתוקות‭ ‬ומלוחות‭, ‬מציעים‭ ‬ב‭"‬קוקי‭ ‬באקט‭" ‬והשיטה‭ ‬שמאפשרת‭ ‬למלא‭ ‬דליים‭ ‬במחירים‭ ‬הנעים‭ ‬בין‭ ‬עשרה‭ ‬שקלים‭ ‬ל‭-‬50‭ ‬שקל‭ ‬לכ‭-‬2‭ ‬ק‭"‬ג‭ ‬עוגיות‭) ‬הופכת‭ ‬את‭ "‬קוקי‭ ‬באקט‭" ‬לחלומם‭ ‬הוורוד‭ ‬של‭ ‬כל‭ ‬אוהבי‭ ‬העוגיות‭. ‬מה‭ ‬בדלי‭? ‬בין‭ ‬השאר‭, ‬עוגיות‭ ‬שוקולד‭ ‬צ‭'‬יפס‭, ‬עוגיות‭ ‬טריקולד‭ ‬משלושה‭ ‬סוגי‭ ‬שוקולד‭, ‬עוגיות‭ ‬מרוקאיות‭, ‬עוגיות‭ ‬כעכע‭, ‬עוגיות‭ ‬גרנולה‭, ‬אלפחורס‭, ‬עוגיות‭ ‬ללא‭ ‬סוכר‭ ‬וללא‭ ‬גלוטן‭ ‬ועוד‭ ‬המוני‭ ‬סוגים‭. ‬אנחנו‭ ‬בחרנו‭ ‬להרעיף‭ ‬על‭ ‬הדלי‭ ‬אלף‭ ‬נשיקות‭ ‬בשלל‭ ‬צבעי‭ ‬מרנג‭ ‬ויצאנו‭ ‬עם‭ ‬צידה‭ ‬מתוקה‭ ‬לדרך‭.‬

 

עוגיות‭ ‬מקרון

בוטיק‭ ‬סנטרל

חוויית‭ ‬פטיסרי‭ ‬אמיתית‭ ‬גלומה‭ ‬בעוגיות‭ ‬המקרון‭ ‬של‭ ‬בוטיק‭ ‬סנטרל‭. ‬העוגיות‭ ‬המרהיבות‭ ‬ביופיין‭ ‬מוצעות‭ ‬בטעמים‭ ‬נפלאים‭ ‬ומפנקים‭ ‬של‭ ‬לימון‭-‬נענע‭, ‬פיסטוק‭, ‬שוקולד‭, ‬קרמל‭ ‬מלוח‭ ‬ועוד‭, ‬ואם‭ ‬לא‭ ‬תטעמו‭ (‬קשה‭ ‬להאמין‭), ‬לפחות‭ ‬תיהנו‭ ‬מהמראה‭ ‬הקסום‭ ‬שלהן‭ ‬בצבעוניות‭ ‬שאותה‭ ‬הנחיל‭ ‬שף‭ ‬הפיטסרי‭ ‬האגדי‭ ‬פייר‭ ‬הרמה‭. ‬אבל‭, ‬הקינוח‭ ‬האולטימטיבי‭ ‬של‭ ‬הבוטיק‭ ‬הוא‭ ‬ברולה‭ - ‬קרם‭ ‬וניל‭ ‬מדגסקר‭ ‬עשיר‭ ‬עם‭ ‬שכבת‭ ‬סוכר‭ ‬דקה‭ ‬וקריספית‭ - ‬לשבת‭ ‬בדוכן‭ ‬של‭ ‬בוטיק‭ ‬סנטרל‭ ‬ולהתענג‭ ‬על‭ ‬כל‭ ‬כפית‭ ‬כמו‭ ‬במסעדות‭ ‬הטובות‭ ‬ביותר‭, ‬במחיר‭ ‬16‭ ‬שקל‭ ‬לצנצנת‭ ‬ברולה‭ ‬ו‭-‬24‭ ‬שקל‭ ‬לכוס‭ ‬ברולה‭ ‬עם‭ ‬שכבות‭ ‬שטרויזל‭ ‬שוקולד‭. ‬שווה‭!‬

 

מיני‭ ‬קאפקייקס

דסקלידס

‭"‬דסקלידס‭" ‬אמנם‭ ‬ידועים‭ ‬בזכות‭ ‬הפרלינים‭ ‬הבלגיים‭ ‬שלהם‭, ‬שהם‭ ‬לא‭ ‬פחות‭ ‬משל‭-‬מות‭, ‬אבל‭ ‬אם‭ ‬אתם‭ ‬מחפשים‭ ‬קינוח‭ ‬ביס‭ ‬מופלא‭, ‬לכו‭ ‬על‭ ‬המיני‭ ‬קאפקייקס‭. ‬מדובר‭ ‬במאפינס‭ ‬אוורירי‭ ‬בטעמים‭ ‬שונים‭ ‬ומעליו‭ ‬זילופי‭ ‬קרמים‭, ‬גנאשים‭ ‬וקצפות‭ ‬אשר‭ ‬מתוקים‭ ‬במידה‭ ‬מתונה‭ ‬ומשאירים‭ ‬טעם‭ ‬לעוד‭ ‬ועוד‭. ‬הגארנד‭ ‬פינאלה‭ ‬מתבטא‭ ‬בפרטים‭ ‬הקטנים‭ - ‬קישוטי‭ ‬שוקולד‭ ‬ופירות‭ ‬שאוכלים‭ ‬קודם‭ ‬עם‭ ‬העיניים‭. ‬מדובר‭ ‬למעשה‭ ‬בקינוח‭ ‬רב‭ ‬טעמים‭ ‬כיוון‭ ‬שאתם‭ ‬יכולים‭ ‬להרכיב‭ ‬אותו‭ ‬ממספר‭ ‬עוגות‭ ‬קטנות‭ ‬ובמבחר‭ ‬טעמים‭ ‬לעומת‭ ‬קינוח‭ ‬סטנדרטי‭ ‬בטעם‭ ‬אחד‭ ‬בלבד‭. ‬מתי‭ ‬מומלץ‭ ‬לאכול‭ ‬מיני‭ ‬קאפקייקס‭? ‬בכל‭ ‬זמן‭! ‬שמח‭ ‬בגלל‭ ‬שקיבלת‭ ‬קידום‭ ‬בעבודה‭? ‬תחגוג‭ ‬עם‭ ‬קאפקייקס‭! ‬עצוב‭ ‬בגלל‭ ‬שתמה‭ ‬החופשה‭? ‬קח‭ ‬לך‭ ‬קאפקייקס‭ ‬ותרגיש‭ ‬יותר‭ ‬טוב‭! ‬מדוכא‭ ‬מהחזרה‭ ‬מהסופ"ש‭? ‬תתעודד‭ ‬עם‭ ‬קאפקייקס‭! ‬כועסת‭ ‬בגלל‭ ‬שמישהו‭ ‬נכנס‭ ‬בך‭ ‬עם‭ ‬האוטו‭? ‬תנשמי‭ ‬עמוק‭ ‬ותאכלי‭ ‬קאפקייקס‭! ‬רוחב‭ ‬הפיצוי‭ ‬כעושר‭ ‬הטעמים‭: ‬אוראו‭, ‬גבינה‭ ‬פירורים‭, ‬קינדר‭, ‬וניל‭, ‬בייליס‭, ‬קרמבו‭, ‬קראמבל‭ ‬תפוחים‭, ‬שוקולד‭ ‬לבן‭, ‬פירות‭ ‬יער‭, ‬רוקי‭ ‬רוד‭, ‬רד‭ ‬ולווט‭, ‬מקופלת‭, ‬מרשמלו‭, ‬נוטלה‭ ‬שוקוצ‭'‬יפס‭, ‬פיסטוק‭ ‬דובדבן‭, ‬פררו‭ ‬רושה‭, ‬מילקי‭ ‬שוקולד‭, ‬מילקי‭ ‬וניל‭, ‬ריבת‭ ‬חלב‭, ‬שוקולד‭ ‬מריר‭, ‬שוקולד‭ ‬לבן‭, ‬טירמיסו‭, ‬מקרון‭ ‬תות‭, ‬מקרון‭ ‬בננה‭, ‬היער‭ ‬השחור‭, ‬קוקיס‭ ‬&‭ ‬קרים‭ ‬ועוד‭. ‬ולא‭ ‬פחות‭ ‬חשוב‭, ‬גם‭ ‬המחיר‭ ‬מתוק‭ ‬וחמוד‭ ‬להפליא‭: ‬6‭ ‬שקלים‭ ‬ליחידה‭. ‬

 

גלידה‭ ‬טבעונית‭ ‬

גלטו‭ ‬פקטורי

ומשרונה‭ ‬מרקט‭ ‬בחזרה‭ ‬לאיטליה‭, ‬הפעם‭ ‬עם‭ ‬גלידה‭ ‬חלומית‭ ‬שמכינים‭ ‬אותה‭ ‬טרי‭-‬טרי‭ ‬מדי‭ ‬יום‭ ‬ביומו‭ ‬בסניף‭ ‬המקומי‭ ‬ואך‭ ‬ורק‭ ‬מחומרי‭ ‬גלם‭ ‬איכותיים‭. ‬אחרי‭ ‬שטעמנו‭ ‬את‭ ‬הסורבטים‭ ‬המהממים‭ ‬של‭ "‬גלטו‭", ‬כאלה‭ ‬שמכינים‭ ‬מפירות‭ ‬אקזוטיים‭ ‬נהדרים‭ ‬כמו‭ ‬אננס‭, ‬ליצ‭'‬י‭ ‬ואחרים‭, ‬ללא‭ ‬צבעי‭ ‬מאכל‭ ‬ותוספים‭ ‬מלאכותיים‭, ‬ניסינו‭ ‬גם‭ ‬את‭ ‬היוגורט‭ ‬הטבעי‭ ‬עם‭ ‬המרקם‭ ‬הקטיפתי‭ ‬שנאות‭ ‬לקבל‭ ‬עליו‭ ‬תוספת‭ ‬של‭ ‬דובדבני‭ ‬אמרנה‭ ‬מאיטליה‭, ‬גרנולת‭ ‬הבית‭, ‬או‭ ‬שוקולד‭ ‬פררו‭ ‬רושה‭, ‬ואחרי‭ ‬שקינחנו‭ ‬פעם‭ ‬ועוד‭ ‬פעם‭ ‬עם‭ ‬משקה‭ ‬גרניטה‭ ‬צונן‭ ‬מנדרינה‭ ‬עם‭ ‬לואיזה‭, ‬החלטנו‭ ‬שקשה‭ ‬להחליט‭ ‬ובכל‭ ‬זאת‭ ‬בחרנו‭ ‬בגלידה‭ ‬טבעונית‭ ‬שמבוססת‭ ‬על‭ ‬משקה‭ ‬סויה‭ ‬וטעמה‭ ‬הנפלא‭ ‬משתנה‭ ‬בהתאם‭ ‬למחוזות‭ ‬הפרי‭: ‬קוקוס‭ ‬שמגיע‭ ‬מתאילנד‭, ‬מנגו‭ ‬מהודו‭ ‬או‭ ‬האננס‭ ‬מקוסטה‭ ‬ריקה‭. ‬בינלאומית‭!‬

 

קרפ‭ ‬צרפתי

בית‭ ‬הקרפ

ברוכים‭ ‬הבאים‭ ‬לבית‭ ‬הקרפ‭, ‬רשת‭ ‬ישראלית‭ ‬קטנה‭ ‬שסניף‭ ‬הדגל‭ ‬הפופולרי‭ ‬שלה‭ ‬יושב‭ ‬בנצרת‭ ‬עלית‭, ‬אחר‭ ‬בחיפה‭ ‬ולפני‭ ‬כמה‭ ‬חודשים‭ ‬התחדשה‭ ‬בסניף‭ ‬תל‭ ‬אביבי‭ ‬בשרונה‭ ‬מרקט‭. ‬כשמו‭ ‬כן‭ ‬הוא‭, ‬בית‭ ‬הקרפ‭ ‬מתמחה‭ ‬בקרפים‭ ‬צרפתיים‭ ‬מבלילה‭ ‬במתכון‭ ‬ייחודי‭. ‬את‭ ‬ה‭"‬חמיטה‭" (‬קרפ‭ ‬בעברית‭) ‬הטעימה‭ ‬תקבלו‭ ‬בצלחת‭ ‬עם‭ ‬שילוב‭ ‬של‭ ‬יוגורט‭ ‬טבעי‭ ‬בטעמי‭ ‬תות‭-‬בננה‭, ‬תות‭ ‬וקוקוס‭. ‬המנה‭, ‬שמחירה‭ ‬54‭ ‬שקל‭, ‬גדולה‭ ‬מספיק‭ ‬לשניים‭ ‬וההנאה‭ ‬ממנה‭ ‬מובטחת‭. ‬לצד‭ ‬זה‭, ‬תוכלו‭ ‬להזמין‭ ‬יוגורטים‭ ‬טבעיים‭ ‬ומשקאות‭ ‬אייס‭, ‬אבל‭ ‬כאמור‭ ‬הקרפ‭ ‬הוא‭ ‬השחקן‭ ‬הראשי‭ ‬והבחירה‭ ‬להגישו‭ ‬בצלחת‭ ‬מעידה‭ ‬על‭ ‬מידת‭ ‬ההשקעה‭ ‬במה‭ ‬שאצל‭ ‬הצרפתים‭ ‬נחשב‭ ‬למאכל‭ ‬רחוב‭ ‬שאוכלים‭ ‬בהליכה‭, ‬וכן‭ ‬על‭ ‬הכוונה‭ ‬לקחת‭ ‬את‭ ‬הזמן‭, ‬להתיישב‭ ‬לשולחן‭ ‬וליהנות‭ ‬מכל‭ ‬נגיסה‭ ‬ונגיסה‭. ‬

 

חלבה

ממלכת‭ ‬החלבה

החלבה‭ ‬של‭ ‬הממלכה‭ ‬הוותיקה‭, ‬מעמודי‭ ‬התווך‭ ‬של‭ ‬שוק‭ ‬מחנה‭ ‬יהודה‭ ‬הירושלמי‭ ‬ואזרחית‭ ‬של‭ ‬כבוד‭ ‬בשרונה‭ ‬מרקט‭ ‬בתל‭ ‬אביב‭, ‬מיוצרת‭ ‬מטחינה‭ ‬שעשויה‭ ‬מגרעיני‭ ‬שומשום‭ ‬טהור‭ ‬וטרי‭ ‬המיובא‭ ‬ישירות‭ ‬מאתיופיה‭. ‬מהאוצר‭ ‬הזה‭ ‬מייצרים‭ ‬בממלכת‭ ‬החלבה‭ ‬עשרות‭ ‬מוצרים‭ ‬שיכולנו‭ ‬בהחלט‭ ‬להכתיר‭ ‬כמנצחים‭, ‬אבל‭ ‬ת‭'‬כלס‭, ‬אחרי‭ ‬שאפשרו‭ ‬לנו‭ ‬לטעום‭ ‬וברוחב‭ ‬לב‭ ‬ממה‭ ‬שרק‭ ‬ביקשנו‭, ‬למשל‭ ‬חלבת‭ ‬קשיו‭ ‬וחלבת‭ ‬תבלינים‭ (‬עם‭ ‬עשרה‭ ‬סוגי‭ ‬תבלינים‭, ‬ובהם‭ ‬ג‭'‬ינג‭'‬ר‭, ‬ציפורן‭, ‬קינמון‭, ‬הל‭ ‬ומוסקט‭), ‬חלבה‭ ‬נוטלה‭ ‬וחלבה‭ ‬צ‭'‬אי‭ ‬הודי‭, ‬חלבה‭ ‬עם‭ ‬אספרסו‭, ‬פולי‭ ‬קפה‭, ‬קקאו‭ ‬ופצפוצי‭ ‬שוקולד‭, ‬חלבה‭ ‬דובדבן‭, ‬פיסטוק‭ ‬חלבי‭ ‬ואפילו‭ ‬פסיפלורה‭, ‬והכל‭ ‬היה‭ ‬טעים‭ ‬להחריד‭, ‬החלטנו‭ ‬להעניק‭ ‬את‭ ‬הכתר‭ ‬למקור‭: ‬טחינת‭ ‬המלך‭ - ‬טחינה‭ ‬אורגנית‭ ‬שטעמה‭ ‬מופלא‭, ‬מגיעה‭ ‬ב‭-‬30‭ ‬טעמים‭ ‬וגם‭ ‬בגירסה‭ ‬מתוקה‭, ‬ואפשר‭ ‬לאכול‭ ‬אותה‭ ‬גולמית‭ ‬ישירות‭ ‬מהאריזה‭, ‬או‭ ‬לשלב‭ ‬בקינוחים‭ ‬כמו‭ ‬גלידה‭, ‬שייקים‭ ‬או‭ ‬עוגה‭. ‬טעים‭ ‬וגם‭ ‬בריא‭! ‬

 

טירמיסו

שגב‭ ‬קונספט

הפעם‭ ‬נתנו‭ ‬לשף‭ ‬בכבודו‭ ‬ובעצמו‭ ‬לבחור‭ ‬את‭ ‬הקינוח‭ ‬המועדף‭ ‬עליו‭. ‬שף‭ ‬משה‭ ‬שגב‭ ‬הודה‭ ‬והתוודה‭ ‬שקשה‭ ‬לו‭ ‬לבחור‭ ‬את‭ ‬האחד‭ ‬או‭ ‬כמו‭ ‬שנאמר‭, "‬כולם‭ ‬היו‭ ‬בניו‭", ‬אבל‭ ‬אחרי‭ ‬התלבטות‭, ‬הגיעה‭ ‬ההחלטה‭ ‬ומשה‭ ‬היכה‭ ‬בסלע‭ ‬ובחר‭ ‬את‭ ‬מנת‭ ‬הקינוח‭ ‬האהובה‭ ‬עליו‭ ‬במיוחד‭, ‬הטירמיסו‭ (‬Tiramisù‭)! ‬לפני‭ ‬שכיבד‭ ‬אותנו‭ ‬ביצירתו‭, ‬הסביר‭ ‬שמקורו‭ ‬של‭ ‬הקינוח‭ ‬הוא‭ ‬במדינת‭ ‬המגף‭, ‬וכמו‭ ‬המון‭ ‬מנות‭ ‬איטלקיות‭ ‬שהשפיעו‭ ‬על‭ ‬ועיצבו‭ ‬את‭ ‬הנוף‭ ‬הקולינרי‭ ‬בעולם‭ ‬כולו‭, ‬כך‭ ‬גם‭ ‬הקינוח‭ ‬שפירוש‭ ‬שמו‭ ‬הוא‭ "‬תרים‭ ‬אותי‭ ‬למעלה‭", ‬או‭ "‬הרם‭ ‬אותי‭" ‬למי‭ ‬שמעדיף‭. ‬מקור‭ ‬השם‭ ‬הוא‭ ‬מרקמה‭ ‬העדין‭ ‬של‭ ‬העוגה‭ ‬שמקשה‭ ‬על‭ ‬חיתוכה‭ ‬והעברתה‭ ‬אל‭ ‬הצלחת‭ ‬אך‭ ‬יש‭ ‬הגורסים‭ ‬שאת‭ ‬השם‭ ‬המציאו‭ ‬דווקא‭ ‬זונות‭ ‬ונציה‭ (‬שם‭ ‬הטירמיסו‭ ‬פופולרי‭ ‬מאוד‭), ‬שהיו‭ ‬אוכלות‭ ‬מהקינוח‭ ‬על‭ ‬מנת‭ ‬לעודד‭ ‬את‭ ‬רוחן‭. ‬כך‭ ‬או‭ ‬כך‭, ‬הקינוח‭ ‬המכיל‭ ‬גבינת‭ ‬מסקרפונה‭, ‬שילובים‭ ‬של‭ ‬קפה‭, ‬ליקר‭, ‬יין‭ ‬מרסלה‭ ‬וביסקוטים‭, ‬גרם‭ ‬לנו‭ ‬להתרוממות‭ ‬רוח‭ ‬בלתי‭ ‬נשכחת‭, ‬ושף‭ ‬שגב‭ ‬גילה‭ ‬לנו‭ ‬שהוא‭ ‬מכניס‭ ‬למתכון‭ ‬הקלאסי‭ ‬כל‭ ‬מיני‭ ‬אלמנטים‭ ‬נוספים‭ ‬כי‭ ‬בסופו‭ ‬של‭ ‬דבר‭, ‬אנחנו‭ ‬חייבים‭ ‬את‭ ‬זה‭ ‬בדרך‭ ‬הישראלית‭ ‬שלנו‭, ‬זו‭ ‬שגורמת‭ ‬לנו‭ ‬להתאהב‭ ‬במנה‭ ‬ולהתרומם‭ ‬עימה‭ ‬לגבהים‭ ‬חדשים‭.‬

 

כדורי‭ ‬גוליס

גוליס

מה‭ ‬זה‭ ‬גוליס‭, ‬אתם‭ ‬שואלים‭? ‬כדורי‭ ‬פנקייק‭ ‬במילוי‭ ‬שוקולד‭ ‬בלגי‭ ‬מובחר‭. ‬פריך‭ ‬בחוץ‭ ‬ורך‭ ‬בפנים‭. ‬ומה‭ ‬הופך‭ ‬את‭ ‬הגוליס‭ ‬לקינוח‭ ‬המושלם‭? ‬השילוב‭ ‬המנצח‭ ‬של‭ ‬מגוון‭ ‬רטבים‭ ‬ותוספות‭ ‬לבחירה‭. ‬איך‭ ‬זה‭ ‬עובד‭? ‬כל‭ ‬מנה‭ ‬מורכבת‭ ‬משבעה‭ ‬כדורים‭ ‬פריכים‭ ‬שאתם‭ ‬בוחרים‭ ‬אילו‭ ‬תוספות‭ ‬תרצו‭ ‬עליהם‭ ‬או‭ ‬לצידם‭. ‬תוספת‭ ‬אחת‭ - ‬גלידה‭ ‬או‭ ‬קצפת‭ (‬אנחנו‭ ‬ממליצים‭ ‬גם‭ ‬וגם‭). ‬תוספת‭ ‬שנייה‭, ‬הרוטב‭ - ‬שוקולד‭ ‬חלב‭, ‬לבן‭, ‬אגוזים‭ ‬או‭ ‬מריר‭, ‬ולמי‭ ‬שרוצה‭ ‬משהו‭ ‬קצת‭ ‬אחר‭, ‬יש‭ ‬גם‭ ‬רוטב‭ ‬דובדבנים‭ ‬מיוחד‭. ‬תוספת‭ ‬נוספת‭ ‬היא‭ ‬תוספת‭ ‬מתחלפת‭ (‬הצילו‭!) - ‬בוטנים‭, ‬שברי‭ ‬מקופלת‭, ‬לוטוס‭, ‬אוראו‭, ‬מרשמלו‭, ‬סוכריות‭ ‬ועוד‭ ‬ועוד‭,‬‭ ‬ובחורף‭ (‬אוטוטו‭) ‬יש‭ ‬גם‭ ‬תוספת‭ ‬מפנקת‭ ‬במיוחד‭ - ‬תותים‭ ‬טריים‭ ‬היישר‭ ‬מהשדה‭. ‬ומה‭ ‬הכי‭ ‬טעים‭? ‬תלוי‭ ‬את‭ ‬מי‭ ‬שואלים‭. ‬אנחנו‭ ‬עפנו‭ ‬על‭ ‬מנת‭ ‬הדגל‭: ‬כדורי‭ ‬פנקייק‭ ‬במילוי‭ ‬שוקולד‭ ‬בלגי‭ ‬מובחר‭. ‬לאלה‭ ‬שמעדיפים‭ ‬משהו‭ ‬קצת‭ ‬יותר‭ ‬קליל‭ ‬אבל‭ ‬לא‭ ‬פחות‭ ‬מפנק‭, ‬הזמינו‭ ‬תותים‭ ‬עם‭ ‬קצפת‭ ‬או‭ ‬וופל‭ ‬בלגי‭ ‬עם‭ ‬מגוון‭ ‬תוספות‭ ‬וגלידה‭ ‬איכותית‭.‬

 

סוכריות‭ ‬עדשים

עולם‭ ‬הממתקים

מדובר‭ ‬ב‭"‬קנדי‭ ‬קראש‭" ‬מציאותי‭, ‬שכמו‭ ‬במשחק‭ ‬הוירטואלי‭ ‬תוכלו‭ ‬למצוא‭ ‬בו‭ ‬המון‭ ‬המון‭ ‬ממתקים‭, ‬באלף‭ ‬ואחת‭ ‬צבעים‭, ‬ושלב‭ ‬אחרי‭ ‬שלב‭ ‬תוכלו‭ ‬להתקדם‭ ‬בין‭ ‬המדפים‭ ‬ולאסוף‭ ‬את‭ ‬התופינים‭ ‬האהובים‭ ‬עליכם‭ ‬בשקיות‭ ‬שיישקלו‭ ‬על‭ ‬המשקל‭, ‬ולכשתגיעו‭ ‬הביתה‭ ‬תפתחו‭ ‬אותן‭ ‬ותרוקנו‭ ‬את‭ ‬האוצר‭ ‬אל‭ ‬קערות‭-‬הפתעות‭, ‬וממש‭ ‬כמו‭ ‬במשחק‭ ‬שמשגע‭ ‬את‭ ‬העולם‭, ‬תזכו‭ ‬בכל‭ ‬הלבבות‭. ‬

זהו‭ "‬עולם‭ ‬הממתקים‭", ‬הדוכן‭ ‬שמושך‭ ‬אליו‭ ‬הכי‭ ‬הרבה‭ ‬ילדים‭ ‬וילדים‭ ‬בנשמתם‭, ‬כי‭ ‬מה‭ ‬יותר‭ ‬משמח‭ ‬מסוכריות‭, ‬שוקולדים‭ ‬וחטיפים‭ ‬שכולם‭ ‬אוהבים‭? ‬ומבין‭ ‬כל‭ ‬הסוכריות‭ ‬הקורצות‭ ‬והשוקולדים‭ ‬בצורות‭ ‬ובגדלים‭, ‬בחרנו‭ ‬על‭ ‬המשקל‭ ‬את‭ ‬סוכריות‭ ‬העדשים‭ ‬של‭ ‬פעם‭, ‬אלו‭ ‬בלי‭ ‬הלוגו‭, ‬שמתפצחות‭ ‬בשיניים‭, ‬נמסות‭ ‬עם‭ ‬השוקולד‭ ‬בפה‭ ‬ומעלות‭ ‬זכרונות‭ ‬ילדות‭ ‬נעימים‭ - ‬רגעים‭ ‬משמחים‭ ‬של‭ ‬תמימות‭ ‬מתוקה‭.‬

SHOOK MAGAZINE

מגזין שוק / גליון 05 / חורף 2016