מגזין שוק / גליון 05

ניו יורק פינת שרונה

מאת גיא כהן

סנדוויצ׳יית בוטיק ושרקוטרי תל אביבית כשרה של ממלכת הכריכים הבשריים "דלי פליישמן" נפתחה לאחרונה בשרונה מרקט ומציעה לישראלים את מה שהאמריקאים היו מתים לזלול. שימי רומנו, הבעלים, לא מצטנע ואומר: "אני אלוף בסנדוויצ'ים מגיל צעיר ויכול לומר על עצמי בלב שלם שאני טוב בזה". בדוק

"ההבדל הגדול בינינו לבין ארצות הברית הוא כל מה שיש מסביב", אומר שימי רומנו, הבעלים של "דלי פליישמן" הידועה מהרצל פינת לינקולן, שסניף חדש שלה נפתח ממש לאחרונה גם בשרונה מרקט. "שם, לוקחים שתי פרוסות לחם, מוסיפים קצת בשר, חרדל ומלפפון חמוץ בצד וזהו. בארץ, זה לא מספיק ולא פוגע בחיך. פה צריך רטבים וממרחים והרבה. אצלנו שמים 180 גרם בשר בתוך לחמניית פרנה מרוקאית, ג'בטה, או רוסטיק מחמצת גדול מקמח לבן או דגנים. כל הלחמים יוצאים מהתנור פריכים וחמים ובצד מקבלים גם תפוח אדמה אפוי כמו במדורה, עם ריח של עשן, חרוך קלות וגם כרוב".

שימי רומנו הוא טריפוליטאי שנשוי למרוקאית. לפני כן הוא עבד בייבוא ושיווק, אבל לא חש סיפוק בעבודה. "אני אלוף בסנדוויצ'ים מגיל צעיר ויכול לומר על עצמי בלב שלם שאני טוב בזה. חיפשתי לפתוח מקום קטן כי לא התחברתי לעבודה שהיתה לי. רציתי מקום שאפשר לבטא בו אהבה, כיף והנאה - זה מה שהכי חשוב לי".

לצורך פתיחת הדוכן החדש, צירף אליו רומנו את אביב גלי שינהל את המקום. "חיפשתי לפתוח עוד סניף, מצאתי את אביב שחיפש לפתוח משהו והחלטנו לנסות. שרונה מרקט נחשב למקום טוב ואנחנו מגיעים לפה בכל הכוח, בלי להעלות מחירים ובלי לוותר על הכשרות. זאת אומרת שהמקום יהיה סגור בשבת ואני לא אדם דתי, אבל גם לא רואה סיבה לעבוד כל הזמן ולא לאפשר לאנשים לנוח".

 

מה לכם ולמעדניה בסגנון ניו יורקי?

"במקור, לפני כמה שנים, היתה פה קבוצה של חברים שהקימה את המקום, אבל השותפים לא הסתדרו ואחרי כמה חודשים קניתי מהם את המקום. הם הביאו את התפריט הראשוני שהיה דל יותר. העסק פועל כבר ארבע שנים. השנתיים הראשונות היו קשות, הרבה עבודה. צריך היה ליצור קהל לקוחות, להבין מה אנשים מחפשים, להוריד, להוסיף, לשנות טעמים. ניסיתי לשנות כל הזמן לפי הטעם שלי ולראות מה מצליח ולאט-לאט שיניתי את הטעמים של המנות. כמעט כל האמריקאים שהיו פה אמרו שכאן טוב וטעים יותר מניו יורק. הרטבים, הלחם המיוחד, הירקות".

ואכן, התפריט של "דלי פליישמן" עשיר ומגוון מאוד וכל אחד יכול למצוא לו משהו משביע בגודל ובמחיר. יש מגוון בשרים שנצלים לנגד עיניכם על הפלנצ'ה ומוגשים עם בצל מטוגן ופלפל חריף אבל אפשר גם בלי. אנטרקוט, סינטה, חזה עוף במרינדה, המבורגר בקר, המבורגר טלה. כולם מוגשים עם איולי שום, צ'ימיצ'ורי, פסטו, בצל סגול, פלפל חריף, עגבניה וחסה לבחירה. יש גם דגים: מאטיאס, סלמון מעושן, פילה טונה מעושן שמוגשים עם מיונז, בצל סגול, בצל ירוק, חזרת לבנה, צנונית, גרידת לימון וביצה קשה מגורדת.

המנה המיוחדת של המקום, ועליה גאוותו של רומנו, היא שרדד ביף (בשר צלעות) ברוטב. "אנחנו מכינים אותו בבישול מיוחד. זו הגירסה הכשרה לבשר לבן באמריקה. את כל שאר הבשרים מכין לי מפעל בוטיק. אנטרקוט, סינטה וחזה עוף אני קונה מייבוא מחו"ל".

אם אתם צמחונים, ב"דלי פליישמן" לא מקפחים אתכם ותוכלו למצוא שם סלט מלא ועשיר ב-25 שקלים, כמו גם מנה טעימה מאוד של חציל בלאדי בלחם פרנה עם טחינה גולמית, עגבניה, בצל סגול, מלפפן חמוץ, ביצה קשה מגורדת וחסה, ב-30 שקל. מחירי שאר המנות הם 42 שקל לכריך גדול ו-32 שקל לכריך קטן.

 

גזוז חופשי בארבעה טעמים

"אני רוצה שאנשים ייצאו מרוצים ושבעים", אומר רומנו, "אבל גילנו שיש אנשים שלא מצליחים לסיים את הכריך הרגיל שלנו, אז יש חצי מנה עם 80 גרם בשר ולחם קטן יותר, והמחיר בהתאם. יש אנשים שזה בהחלט מספיק להם". מניסיוני הרב עם הכריכים הטעימים של "דלי פליישמן", אני יכול להעיד שהמנה הגדולה שלהם משביעה לכל היום.

חוץ מכל אלה יש גם נקניקיות ואם אכלת מנה שלמה ואתם ממש רעבים, או אם סתם בא לכם לנשנש משהו קטן, יש גם נקניקיות נשנוש קטנות וזולות ולצד כל אלה תוכלו להזמין שתייה כמו בכל מקום אחר, אבל גם כוס גזוז בתשעה שקלים שאפשר למלא ללא הגבלה מארבעה ברזים בטעמים שונים. ללא ספק, אחד הדברים החביבים שיוצרים את החוויה הנעימה של הישיבה במקום.

אז לארוחה צהריים מלאה, בדרך הביתה אחרי העבודה, למפגש בין ביס לביס ולכל מטרה אחרת, "דלי פליישמן" הוא בהחלט מקום שנעים לשבת בו ויש בו את מגוון הכריכים הכי טובים שתוכלו למצוא. בהחלט!

SHOOK MAGAZINE

מגזין שוק / גליון 05 / חורף 2016