מגזין שוק / גליון 05

תפוחי גרנד סמית בסירופ הדרים, ערק ושמנת חמוצה של פעם

מתכון / ירון קסטנבוים

 

חומרים (ל-4 סועדים)

 

6-4 תפוחי גרנד סמית, קלופים, חצויים לאורכם ומגולענים

2 כוסות מים

1 כוס סוכר לבן

מיץ מלימון שלם סחוט טרי

מיץ מ-2 תפוזים וזסט מתפוז אחד

רבע כוס ערק

1 גביע שמנת חמוצה של פעם 28%

1 נשיקת מרנג שבורה לפירורים גסים

 

 

אופן ההכנה והגשה

 

בסיר בינוני שמים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיץ לימון, מיץ וזסט תפוזים וערק ומבשלים כדקה. מוסיפים את חצאי התפוחים ומבשלים עד להתרככות כחמש-שבע דקות (זהירות, בשלב הזה יש להשגיח על בישול התפוחים כדי שלא יתרככו מדי וייעשו סמרטוטיים). מעבירים את השמנת החמוצה לקערת ערבוב ומערבבים היטב בעזרת כף.

מסדרים שני חצאי תפוחים בצלחת הגשה עם סירופ הבישול ובנדיבות. מניחים שמנת חמוצה ליד, מפוררים מרנג מעל ומגישים.

 

SHOOK MAGAZINE

מגזין שוק / גליון 05 / חורף 2016