מגזין שוק / גליון 06

הכוכב הטורקי

מאת‭ ‬אריקה‭ ‬פאר

מתחשק לכם לעוף על לאפה חמה מהטאבון עם קבב בקר ופיסטוקים, טחינת אריסה, סלט חצילים יווני, עלי רוקט ובצל סגול עם סומק שקדים, לימון ושמן זית? כדאי שתקפצו ל"אילדיס", מטבח טורקי חדש ומודרני בשרונה מרקט

 

דוכן אוכל חדש, מסקרן ובעיקר מעורר תיאבון הושק לאחרונה בשרונה מרקט, YILDIZ שמו. גם הדוכן וגם התפריט נבנו בהשראה טורקית עם טוויסט מודרני יצירתי המשלב חדשנות ורעננות יחד עם מטבח מסורתי-אותנטי. הבעלים, האחים נתי (40) וירון (39) אלטיט, הם שועלי קרבות ותיקים בענף המסעדנות המחזיקים, בין השאר, ברזומה של הרשת האסיאתית "ריבר", נודלס-בר מהראשונים בארץ, ו"פאזלפוד", דיינר אמריקאי.

נתי מסביר שזיהה את הצורך במטבח בטעמים טורקיים בשרונה מרקט, ואם נתי אלטיט אומר, הוא כנראה לא טועה. יש אנשים שהמסעדנות זורמת בדמם, ומאז שהאחים אלטיט זוכרים את עצמם, הם עמוק בתחום המסעדנות: "מגיל 13 אנחנו בענף", מספר נתי, "עבדנו בכל המקומות האפשריים: אפרופו, קפולסקי, שרי, נאפיס ועוד, ובמגוון תפקידים: התחלנו כפיקולו, עברנו למלצרות, ברמנים ואפילו טבחים. למדנו להכיר את כל סוגי המחלקות, להתמודד עם כל סוגי הקהלים, לעבוד בלחץ מטורף וגם לתפקד בשעות לא שגרתיות".

בהמשך, בגיל 21, החל נתי לעבוד ברשת SABWAY ועד מהרה הפך לזכיין של הסניף התל אביבי: "עבדתי במקום במשך חצי שנה", הוא מספר, "וכשהתעניינתי כמה עולה הזכיינות, הסבירו לי שעדיף שאוותר כי הסניף בהפסדים. אבל אני זיהיתי את הבעיות במקום וידעתי שאוכל לשנות את המצב". והוא אכן הצליח ועד מהרה הסניף הגיע למקום ראשון בארץ מבחינת מחזורי מכירות, וברשת האמריקאית התלהבו כל כך עד ששלחו נציג לבדוק מה נעשה והתחילו לעבוד בשיטה של האחים אלטיט.

השיטה, מסביר נתי, היא בראש ובראשונה, לחיות את העסק. "אנחנו לא מנהלים בשלט רחוק ומעורבים בכל פרט ופרט, החל מהצד הקולינרי, דרך שיווק ופרסום וכלה בעיצוב, בחירת המוזיקה ומכלול החוויה ללקוח. אנחנו חיים את העסק בכל מובן המילה. את יכולה לבוא ולמצוא אותי שוטף כלים או עוזר במטבח, הכל נעשה מתוך אהבה, תשוקה גדולה ובגובה העיניים, גם מול הלקוח וגם מול העובדים. ברגע שאתה עושה משהו שאתה אוהב, הכל נראה אחרת".

 

מאין באה התשוקה הזאת?

"מאמא, שבעברה הרחוק היתה שפית-קונדיטורית ב'דלידג' המיתולוגי וכילדים היינו באים לבקר אותה ונמלאים עניין וסקרנות. בבית תמיד היתה חוויית אוכל אחרת ומשם זה בא. עד היום בארוחות שישי, כל אחד מביא סיר ומכין משהו מיוחד ואחר".

המיוחד והאחר הוא המוטיב החוזר בבחירות הקולינריות של האחים אלטיט ומתבטא גם ב"אילדיס", הדוכן הטורקי החדש שלהם בשרונה מרקט שמציע טאץ' ייחודי ומפתיע למנות מסורתיות. "אנחנו מנסים להתאים ולהביא לארץ את החדשנות מהעולם. לוקחים נישה מסוימת ומחזקים אותה", מסביר נתי.

 

למה בחרתם בשרונה מרקט?

"העולם הולך היום לכיוון של פאסט פוד ברמה גבוהה, אוכל במחירים נוחים לכיס, עד חמישים שקל, ולכן היה לנו טבעי לפתוח דוכן עם אוכל רחוב איכותי שנמכר במחיר סביר, ללא ההוצאות הנלוות של מסעדה. שרונה מרקט, מרכז קולינרי מודרני עם שפים מובילים, מציע בדיוק את זה".

 

הלאפה המושלמת

היועץ הקולינרי והאחראי על בניית התפריט של "אילדיס" הוא השף אביב משה, בעיצוב המקום והלוגו נעשה שימוש בכוכב שנלקח מהדגל הטורקי כמו גם שם המקום, שמשמעותו "כוכב" בטורקית. התפריט כולל מגוון לאפות מגולגלות מהמטבח הטורקי אשר עברו שכלולים ושדרוגים. כל המנות נעשות במקום על ידי חומרי גלם מעולים ומוצעות במחירים שווים לכל כיס. המנות מוגשות בצלחות או בלאפות שנאפות במקום בשיטה המסורתית בטאבון יהלום סמוך להזמנת הלקוח, ואפשר לאכול על הבר (לדוכן 20 מקומות ישיבה) או לקחת טייק אווי.

"יצרנו את הלאפה המושלמת ושידכנו כל תוספת לסוג הבשר", מסביר נתי. לדוגמה, קבב מבשר בקר ופיסטוקים, מוגש עם טחינת אריסה, סלט חצילים יווני, עלי רוקט ובצל סגול עם סומק שקדים, לימון ושמן זית (38 שקל); מעורב שווארמה טלה ופרגית מוגש עם טחינה לבנה, עגבניות עם פלפל קלוי אריסה ותרכיז רימונים, לימונים כבושים וירק (42 שקל). יש גם שווארמה פרגית המוגשת עם ממרח בועובס, עגבניות, רוקט ובצל אדום בסומק (38 שקל) ואף מנה טבעונית - שווארמה טופו המוגשת עם טחינה אריסה, רוקט, סומק, בצל סגול וסלט חצילים יווני (38 שקל). כל המנות מוגשות עם זיתים בתיבול של "אילדיס" וחמוצים ביתיים.

בנוסף, תוכלו לקנות ולקחת הביתה סלטים הנעשים במקום: חומוס, שעועית, עגבניות "אילדיס", חצילים יווני, טחינה אריסה, סלט טורקי ועוד. בהמשך מבטיחים ב"אילדיס" שירות משלוחים ועד אז כדאי לבוא וליהנות מטעמי טורקיה קצת אחרת.

 

 

 

SHOOK MAGAZINE

מגזין שוק / גליון 06 / קיץ 2017