מגזין שוק / גליון 06

סלט ירוקים עם אגוזים וגרעינים

מאת‭ ‬שף‭ ‬שגב‭ ‬משה

 

חומרים (ל-4 סועדים)

 

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

2 צרורות רוקט

1/2 צרור בזיליקום

6 גבעולי נענע

1/4 צרור שמיר

2 כוסות מלאות בחסה ערבית, החלק הבהיר

1 חופן גרעיני חמניה קלופים וקלויים ללא מלח

1 חופן אגוזי לוז קלויים מראש

1 חופן פקאן סיני מסוכר

2 קורט פלפל חריף גרוס יבש טרי

 

לרוטב

1/3 כוס מיץ לימון טרי, 1/2 כוס שמן זית, 1 כף סוכר לבן

 

להגשה

3 עגבניות טריות חתוכות לפלחים

 

אופן ההכנה

 

טוחנים את כל הרכיבים בעזרת בלנדר מוט ומניחים בצד עד לשימוש. נפרדים מהגבעולים הגדולים של צמחי התבלין ומערבבים אותם עם הרוקט והחסה. מוסיפים את כל האגוזים והגרעינים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. משלימים טעמים עם מלח ומעט פלפל.

 

להגשה

 

מניחים במרכז צלחת גדולה את פלחי העגבניות ומעל מניחים את הסלט ומגישים.

 

 

 

 

 

SHOOK MAGAZINE

מגזין שוק / גליון 06 / קיץ 2017