
בפעם הבאה שתרצו לשתות עם כולם תשלפו את הבקבוק המקפיץ הזה
אחד מהייננים המפורסמים בעולם הגיע לחנות "יין בשוק" בשרונה מרקט
רמה קלה
2/1 1 ק"ג חבושים – טעם הפרי והירק
1 קילו סוכר לימונים
1/2 1 מקל קינמון
גזה נקייה
1. שמים את החבושים בסיר ומכסים במים.
2. בוחשים מדי פעם.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים את החבושים עד לחצי ריכוך )עד שמזלג ננעץ בחבושים יחסית בקלות( שולפים את החבושים מהמים, קולפים וחותכים לפלחים. מרחיקים את הגרעינים. קושרים את קליפות החבושים ואת הגרעינים בתוך גזה נקייה. שמים את החבושים, הגזה והסוכר בסיר. מוסיפים כוס מים ומבשלים מעל להבה נמוכה עד להמסת הסוכר.
4. סוחטים מיץ מחצי הלימון הנוסף.
5. כשהסוכר נמס מוסיפים לסיר את רבעי הלימונים, מיץ לימון ומקל קינמון.
6. מבשלים מעל להבה נמוכה מאוד כשעה וחצי, עד שהריבה נקרשת.
7. שוטפים היטב לימון אחד וחותכים לרבעים.
8. מעבירים לצנצנת נקיה ויבשה.
9. גיוון: בשלב הוספת מקל הקינמון, אפשר להוסיף לריבות תבלינים נוספים: הל, ציפורן או גרגרי פלפל שחור
אחד מהייננים המפורסמים בעולם הגיע לחנות "יין בשוק" בשרונה מרקט