
טיפים של אנשי השוק
בחמש דקות: פלטת הגבינות הזאת תשדרג לכם כל אירוח
אצל הצרפתים נהוג להגיש את הגבינות בסיום הארוחה, אבל למה לחכות איתן לסוף אם אפשר להפוך אותן למרכז?
8-10 סועדים | רמה קלה
2/1 קילו גזר – השוקה
3/2 כוס פקאן מסוכר – מנצ'ס
צרור עירית קצוצה דק
2/1 כוס שמן נייטרלי
3/1 כוס חומץ שריאו חומץ בן יין-לבן – וואם פאס
1 שן שום גדולה, כתושה
4/3 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
1. קולפים את הגזר וחותכים לגפרורים דקים. הכנת הרוטב: ממיסים את הסוכר בחומץ )מותר להכניס לכמה שניות למיקרוגל, להמסה זריזה יותר(. מערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב. כשעה לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הגזר, ומערבבים היטב. קוצצים את הפקאן המסוכר.
2. לפני ההגשה מוסיפים פקאן מסוכר ועירית, מערבבים בעדינות ומגישים מיד
אצל הצרפתים נהוג להגיש את הגבינות בסיום הארוחה, אבל למה לחכות איתן לסוף אם אפשר להפוך אותן למרכז?