סלט ירוקים, פיצוחים וסלק חי
מתכון: חן דרזי, "מנצ'ס" | 6 סועדים | רמה קלה
מצרכים:
צרור פטרוזיליה – השוקה
צרור כוסברה
2 גבעולי סלרי
2/1 כוס נענע
10 עלי בזיליקום
2 סלקים קטנים וטריים
4/1 כוס גרעיני חמניה – מנצ'ס
4/1 כוס גרעיני דלעת
4/1 כוס קשיו
4/1 כוס אגוזי מלך
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית – אנשי הזית
הוראות הכנה:
1. קוצצים דק פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, נענע ובזיליקום. קולפים סלקים וחותכים לקוביות קטנות. קולים פיצוחים בשני סבבים: על מחבת יבשה קולים גרעיני דלעת וחמניה כ-2 דקות, עד שהם מעט מזהיבים. מעבירים לצלוחית.
2. באותה מחבת קולים אגוזי מלך וקשיו. מערבבים מדי פעם. כשהאגוזים מזהיבים וכמעט מוכנים ממליחים ב-4/1 כפית מלח, מערבבים ומעבירים לצלוחית. מצננים את הפיצוחים הקלויים ומוסיפים לקערת הסלט. מעבירים את כל המרכיבים לקערת הגשה. לפני ההגשה מתבלים את הסלט במיץ לימון, שמן זית ומלח

בחמש דקות: פלטת הגבינות הזאת תשדרג לכם כל אירוח
אצל הצרפתים נהוג להגיש את הגבינות בסיום הארוחה, אבל למה לחכות איתן לסוף אם אפשר להפוך אותן למרכז?